З глибоким сумом дізнались, що сьогодні, 7 квітня 2017 року пішов з життя академік НАН України, професор, доктор технічних наук, заслужений діяч науки і техніки України

Микола Васильович Новіков

Це важка втрата для науки і науковці України і світу. Микола Васильович Новіков – видатний український вчений в галузі матеріалознавства, випускник Київського політехнічного інституту 1954 року, багаторічний директор Інституту надтвердих матеріалів ім. В.М. Бакуля НАН України ( 1977–2014 рр.). Для нашої кафедри це особлива втрата, адже Микола Васильович довгі роки був професором нашої кафедри (за сумісництвом), завдяки його наполегливій праці в 1996 році був створений Спільний навчально-науковий центр “КПІ – ІНМ ім. В.М. Бакуля”, який давав змогу студентам старших курсів активно долучатись до наукової роботи в лабораторіях інституту. Микола Васильович завжди активно підтримував талановиту молодь, а його поради й наукова оцінка допомагали визначити перспективні напрямки досліджень.

Новіков М. В. – вчений, відомий досягненнями в області механіки твердого тіла, матеріалознавства, технологічного розвитку машинобудування, обробки матеріалів. Його монографіями, підручниками, навчальними посібниками користуються і ще довго будуть користуватись студенти, аспіранти, науковці.

Кафедра інтегрованих технологій машинобудування КПІ ім. Ігоря Сікорського глибоко сумує і висловлює співчуття рідним і близьким, колегам по роботі. Від нас пішла ВЕЛИКА ЛЮДИНА.

Вічна і світла пам’ять…

P.S. Прощання з академіком Новіковим М.В. відбудеться 10 квітня о 14 годині в Інституті надтвердих матеріалів ім. В.М. Бакуля НАН України за адресою, вул. Автозаводська, 2.

Категорія: