14 квітня об 11:00 в ауд. 610-22 відбудеться презентація 3D-принтера, створеного учнями НВК №141 «ОРТ» міста Києва.

Проект реалізований на кафедрі інтегрованих технологій машинобудуванні Київського політехнічного інституту ім. Ігоря Сікорського – Пасічника Віталія Анатолійовича, завідувача кафедри, доктора технічних наук, професора; Джулія Дмитра Юрійовича, асистента, кандидата технічних наук.
Реалізація проекту відбулася завдяки спонсорській допомозі депутата Київської міської ради VII скликання Олеся Маляревича та підприємця-мецената Валерія Боровича.
Протягом навчального року група учнів НВК №141 «ОРТ» – Краснова Олена, Діхтяр Артем, Жук Пилип, Атаманчук Владислав та Пінчук Артем – працювали над цим проектом. Тривимірні моделі елементів 3D-принтера були створені за допомогою програмного забезпечення SolidWorks, учні самостійно розробили дизайн, було придбано устаткування, необхідне для побудови принтера, написано програмне забезпечення для роботи принтера, проведено калібрування. Створений 3D-принтер «КОРТ-1» може одночасно друкувати доволі складні моделі двома видами пластику. Собівартість такого принтера становить близько 17,5 тисяч гривень. Вартість подібних принтерів на українському ринку стартує від 30 тисяч гривень. Але основна цінність нашого проекту полягає в тому, що саме учні здійснили весь технологічний процес проектування і виробництва, набули таких знань і практичних навичок, які зможуть використовуватись у подальшому житті. Крім того, учні здобули власний досвід і навчилися виправляти помилки, що виникали у процесі роботи.
У планах – створення наступної моделі, яка буде мати інші характеристики і втілить набутий досвід. Директор НВК 141 «ОРТ» Кіньков Юрій Григорович вітає нові форми й методи роботи, розуміючи, що саме діяльнісний і стратегічний підходи до навчання заохочують учнів до свідомого здобуття умінь та навчичок.

Категорія: